Hundeinteresse hele livet

Min hundeinteresse våknet nok da jeg helt på begynnelsen av 70-tallet hadde familiens dobermann "Pronto" som lekekamerat. 

Min første egen hund kjøpte jeg i 1992 og det var en schäferhund, Ergo. Deretter fulgte shcäferne Grim og Devinnta. Alle fra kennel Vinnvarg. Jeg hadde altså tre schäferhunder før jeg utviklet allergi mot hund og plagene ble så store at hundeholdet måtte avvikles.

Savnet etter hund førte meg til en allergivennlig og liten rase. Det måtte bli en dvergschnauzer. Små og tøffe hunder som kan fungere for noen allergikere. De tåler lange turer og oppfører seg som om de er store. Det er stor hund i liten kropp og de er lekne gjennom hele livet.

Min første dvergschnauzer sort / sølv var Eivika's Akaya som jeg kjøpte i 2011 og som ble Norsk Utstillingschampion. Deretter fulgte Eivika's Charlie og Eivika's Fia. Fia er også Norsk Utstillingschampion. Daisy av Sølvbart, som fulgte deretter, har vi oppdrettet selv. Etter henne har vi kjøpt Eivika's Kompis Kanye, hvor begge foreldrene er importert inn fra Italia av kennel Eivika. Fra vårt C-kull i 2019 tok vi vare på Chili av Sølvbart. Hun er etter Daisy og Charlie. Hun er en fin frøken som har tatt med seg det gode fra gemyttet til både Daisy og Charlie - akkurat slik vi ønsket oss. 

Sølvbart er en familiehobby. Anne, som er en sentral del av Sølvbart, har hatt schäferhund før hun kom inn i vårt dvergschnauzerunivers.